Boek

Met je Boerenverstand, praktisch handboek maatschappelijk verantwoord ondernemen

Over het boek

Het boek heet “Met je boerenverstand, praktisch handboek voor maatschappelijk verantwoord ondernemen”. Het is verschenen bij Cratus Uitgevers en is via hun website te bestellen.

“Met je boerenverstand” vertelt over de persoonlijke ervaringen van Leontine Vreeke, voorheen werkzaam bij Oracle Benelux als MVO-manager, ┬áin haar zoektocht naar “de enige juiste weg” (die niet bestaat) op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Zij ging in 2008 naar India en was deelnemer van het eerste FLE in Almere. De inzichten en kennis die zij heeft opgedaan, deelt zij op een no nonsense manier met de lezer. MVO kost geen geld, maar levert juist geld op. Dit is volgens Leontine het uitgangspunt voor alle MVO-activiteiten. Zij richt zich tot ondernemers en professionals die aan de slag willen met MVO of hier wellicht al mee bezig zijn.

Het voorwoord is geschreven door Henk Keilman. Ook heeft een Raad van Advies bestaande uit Frank Buytendijk, Frank van der Tang en Tom Rodrigues meegelezen en inhoudelijk commentaar gegeven. Onderdeel van het boek zijn oefeningen/werkbladen waarmee de lezer meteen zelf aan de slag kan gaan met MVO. Deze werkbladen zijn tot stand gekomen in samenwerking met Onwijs. Daarnaast zijn er ook 10 profielen van bedrijven en organisaties opgenomen in het boek. Zij delen hun ervaringen op het gebied van MVO.

  1. AkzoNobel
  2. Albron
  3. Automedon
  4. Beeldend Gesproken
  5. Gom
  6. Oracle
  7. Ordina
  8. Plan Nederland
  9. Scruples Haircare
  10. SharePeople

Over de auteur

Leontine Vreeke is directeur/eigenaar van SeaCityLady, een organisatie-adviesbureau met als specialiteit maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Zij studeerde international marketing management aan de Hogeschool Inholland te Rotterdam. Naast haar studie vervulde zij diverse functies op hbo- en wo-niveau binnen het MKB. Na haar afstuderen heeft zij bijna zeven jaar gewerkt voor Oracle. Tevens heeft zij in dezelfde periode verschillende bestuurlijke functies vervuld. Bij Oracle is zij gestart in een salesfunctie, maar de laatste vijf jaar was zij verantwoordelijk voor het MVO-beleid in de Benelux. In deze functie heeft zij veel praktische kennis en ervaring opgedaan over hoe te beginnen met MVO en welke stappen een organisatie kan zetten. Ze wordt regelmatig gevraagd om te spreken over MVO, duurzaamheid en ondernemen.

Klik hier om nu direct te bestellen.

Bekijk een preview van het boek!